Filmden bir süre sonra replikler, gençler tarafından duvarlara yazılmaya başladı.

Ardından bir takım eşyaların üzerine filmin en popüler repliği olan "Nabıcaz be Kamil" repliği yazılarak ürünler pazarlanmaya başlandı.

Ürünlerin filmin repliğiyle pazarlanması üzerine filmin yapımcısı olan Yeni Sinemacılık Şirketi tarafından firmalara dava açıldı.

Edinilen bilgiye göre; mahkeme 'Nabıcaz be' ibaresinin Trakya bölgesinde halk tarafından kullanılan bir ibare olduğunu ve yanına bir isim eklenmesinin film sahibini hak ve eser sahibi yapmayacağına karar verdi.

İddialara göre davalı olan Karga Müzik Yapım Tekstil Şirketi de birçok mağazada bu tişörtleri ve kupaları pazarladı.

Davaya konu eserin yasal haklarının kendisinde olduğunu iddia eden davacı yapım şirketi, izinsiz kullanım nedeniyle şimdilik bin liranın davalı Karga Müzik Yapım Tekstil şirketinden tahsilini istedi. Davalı şirket ise pazarladığı ürünlerde filmin adını ve filmden bir görsel kullanmadığını belirterek davanın reddini istedi.

Üç yıldır süren bu davayı karara bağlayan mahkeme, repliğin şirkete ait bir eser olmadığını belirtti.

Mahkeme dava dosyasını bilirkişiye gönderdi. Bilirkişi tişört ve kupalarda yer alan ”Nabıcaz be Kamil” yazılı Erkan Can’ın da görüntüsünün kullanıldığı tasarımın eser olmadığını, ”Nabıcaz be Kamil” ifadesinin sıradan bir soru kalıbı olduğunu, ifadenin eser niteliği taşımadığı yönünde görüş açıkladı. Üç yıldır süren davayı karara bağlayan mahkeme, repliğin şirkete ait bir eser olmadığını belirtti.