2004 yılında ABD'de kurulan, yılda 20 bin kişinin nakil şansı yaşadığı sistem, Türkiye'de de hayata geçirilirse yılda 5 bin kişinin umudu olacak.

Türkiye'de böbrek ve karaciğer bekleyen 30 bin hasta var.

Hürriyet gazetesinin haberine göre; Türkiye'de her yıl 30 bin hastanın böbrek ve karaciğer beklediğini söyleyenDalınç Arıburnu, bu hastaların sadece bin tanesinin nakil şansı yakalayabildiğini ifade etti.

Yılda 5 bin hasta 'Organ Takas Merkezi'nden yararlanacak.

Projenin hayata geçirilmesiyle takas merkezinin her yıl 5 bin hastanın hastanın hayatını kurtaracağını belirten Arıburnu, "Japonya'da SoftBank’ın da yardımıyla epey yol aldık. Türkiye’de de Sağlık Bakanlığı projeye çok sıcak yaklaştı" şeklinde konuştu. Arıburnu, Sağlık Bakanlığı ile protokol hazırlıklarının tamamlandığını işin yanlnızca imza kısmının kadlığını aktardı.

'Organ Takas Merkezi, böbrek ve karaciğer nakli bekleyen hastalar ile hayırseverlerin buluşmasını sağlayacak'

Merkezin devlete maddi yönden yük olmayacağının altını çizen Arıburnu, "Takas Merkezi”nin kuruluşu, sonrasında hastaların bakımı, 'Bağışa hazırım' diyerek merkeze kayıt yaptıran hayırseverlerin seyahatleri, hastanelere bu sistemin kuruluması bir harcama gerektirecek. Bunların hepsini biz karşılayacağız. Devletimize bir kuruş masraf çıkmayacak. Organ Takas Merkezi, böbrek ve karaciğer nakli bekleyen hastalar ile hayırseverlerin buluşmasını sağlayacak" ifadelerini kullandı.